Supă cremă de linte roșie

20140803_134644_20140806191302505

 

Când vine vorba de alegerea unei supe pentru prânz, nu stau mult pe gânduri. Supa cremă cu crutoane e una dintre preferatele mele, mai ales supa cremă de linte roșie. Are o textura fină și cremoasă, iar gustul este deosebit. Iată rețeta mea:

Ingrediente:

1 cană de linte roșie

2 morcovi

1 ceapă

2-3 cartofi cartofi

2 ardei grași ( 1 roșu și 1 verde)

1 rădăcină de pătrunjel

1 păstârnac

condimente (sare, piper, rozmarin, busuioc)

ulei de măsline

Mod de preparare:

Punem ceapa la călit în ulei 2-3 minute, până începe să capete o crustă aurie, apoi adăugam morcovii, ardeii, părtârnacul și rădăcina de pătrunjel. Lăsăm 5 minute să se întrepătrundă aromele, apoi adăugăm cartofii și 500 ml de apă.

Lăsăm 10-15 minute la fiert, după care adăugăm lintea, spalată de 2-3 ori înainte, pentru a elimina toate impuritățile. După ce toate legumele s-au fiert, oprim focul și strecurăm supa.

Punem supa într-un bol iar legumele într-un castron înalt, pentru a le mixa. În timp ce mixăm, adăugăm din supă până când capătă o consistență cremoasă. Acum depinde cum o preferați voi. Mie-mi place să fie puțin mai lichidă.

După ce am pasat bine legumele și supa începe să capete aspectul potrivit, adăugăm condimentele după gust și decorăm cu puțină smântână grasă.

20140803_135035

Eu am făcut și câteva crutoane, pentru că supa cremă fără crutoane e ca yin fără yang 🙂

Poftă bună!

20140803_134841_20140806191146848a

20140803_134800_20140806191230029a

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s