Ciocolată de casă cu alune coapte și stafide

DSC04695

Este una dintre cele mai ușoare rețete de ciocolată de casă și foarteee gustoasă. Pe cuvânt! 😀 Nu necesită nici mult timp pentru preparare, deci nu trebuie să stați toată ziua in bucătărie, muncind la ea.

Ingrediente:

250 gr lapte praf

100 gr de unt

100 gr de zahăr brun

3 linguri de cacao neagră

extract de vanilie

esență de rom

alune coapte, stafide

Mod de preparare:

Mai întâi punem pe foc o oală pentru a prepara siropul format din unt, zahărul brun, extractul de vanilie, esența de rom și de migdale.  După ce s-a făcut destul de dens se ia de pe foc și se toarnă peste amestecul de lapte praf și cacao neagră. Se adaugă alunele coapte și stafidele, apoi se toarnă în forma dorită și se lasă câteva ore la frigider, sau toată noaptea, pentru a căpăta consistența dorită.

În loc de alune coapte și stafide puteți pune ce vreți voi: caju, migdale, fistic etc. Asta este tot! Simplu, nu? 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s