5 metode de a te relaxa chiar acum

cup-of-tea-218089Dacă sunteţi stresate din cauza tuturor lucrurilor pe care trebuie să le faceţi, sau care trebuiau să fie făcute pănă acum, încercaţi câteva din aceste idei anti-stres. O să vă ajute.

Bea un ceai. Când eşti nerăbdător, sistemul nervos direcţionează fluxul de sânge către cea mai mare parte din muşchi, şi cât mai departe de mâini. Ţinând ceva cald între mâini, precum ceaiul, supa sau cafeaua, oferi creierului şi organismului un semnal că totul este în regulă.

Dăruieşte o îmbrăţişare. Poate chiar ţie. Cercetările au descoperit că încrucişatul braţelor în jurul cuiva, sau chiar al tău, pentru câteva secunde poate stimula terminaţiile nervoase de sub piele, care-i semnalează creierului să încetinească eliberarea de cortizoni, calmându-se asfel întregul corp.

Miroase o lumânare. O mică adulmecare a unei lumânări delicioase a demonstrat că reduce în mod semnificativ sentimentul de stres şi anxietate. Cel mai bun parfum dovedit ştiinţific? Aroma de citrice.

Joacă-te cu un căţel. Sau o pisică…sau un hamster! Studiile au arătat că persoanele care au legături puternice cu animalele lor de companie au parte de mai puţin stres faţă de oamenii fără animale. Dar, chiar dacă nu ai un animal de companie, dacă îţi petreci câteva minute cu unul se poate vedea o diferenţă (cercetătorii au descoperit că pacienţii care smotocit un căţeluş pentru o scurtă perioadă de timp înainte să înceapă un tratament medical, li s-a redus nivelul de anxietate cu 37%).

Trage un pui de somn. Pauza de somn s-a dovedit bună pentru reducerea nivelului de cortizoni, un hormon eliberat în timpul perioadelor de stres, care poate contribui la problemele somnului, creşterea în greutate, şi bolile de inimă de-a lungul timpului. Un pui de somn de 30 de minute (sau mai puţin) îţi poate da un imbold de energie şi, potrivit unui studiu realizat de NASA, poate ajuta la îmbunătăţirea memoriei.

sursa: http://www.tabu.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s