Soia – un pericol ascuns pentru sănătate

soiaDeja nu mai este un mister că soia este modificată genetic și plină de erbicid. Dacă înainte era considerat un produs cât se poate de natural, mai multe studii au descoperit o serie de efecte negative ce survin odată cu consumarea acestui produs.

Boabele de soia conțin 39% proteine și 17% ulei, acestea jucând un rol important în prevenirea unor boli. Însă, atunci când soia este consumată în cantități mari, intervin mai multe efecte negative asupra organismului.

S-a constatat că un consum moderat de soia poate duce la infertilitate (soia face rău copiilor încă de cînd se află în uterul mamei) și la cancer de sân.

Pot apărea reacții alergice la mai bine de 48 de ore de la consumul acestui produs, iar simptomele pot fi următoarele: mâncărimi, febră, stări de vomă, diareee, eczeme, acnee, dermatită atipică, colită, respirație dificilă, conjunctivită și hipotensiune.

Corpul percepe soia ca fiind dăunătoare și pentru a se apăra produce anumite substanțe. Deoarece corpul nu are suficient timp pentru a produce anticorpi, alergia nu apare la primul contact cu soia.

Cele mai afectate de acest produs prin introducerea în alimentație sunt femeile însărcinate, care trebuie să se ferească de orice fel de mâncare care conține soia și la fel trebuie procedat și în cazul copiilor. Motivul pentru care trebuie eliminată soia din alimentație este dat de anumiți compușii, fitoestrogeni și izoflavone, care produc mai multe transformări hormonale în organism.

Totuși, sunt unele metode prin care puteți elimina pericolele provenite din consumul acestui produs.

Produsele din soia trebuie să fie folosite cât mai rar și să reprezinte doar o mică parte din dieta zilnică, alături de legume, cereale integrale și carne slabă.

Etichetele trebuie să fie verificate de fiecare dată atunci când cumpărați un produs din sau pe bază de soia și să fie ales doar cel pe care scrie că este organic.

Concentratele de proteină din soia trebuie ocolite pentru că presupun o procesare puternică care fac rău organismului.

Magazinele ne pot păcăli ușor, punând în dreptul acestui produs etichete cu “produsele alimentare sanatoase”.  Până și formulele din laptele praf pentru copii sunt pe bază de soia.

Produsele din soia conțin un număr de compuși chimici, care crează un deficit nutritional și sunt toxici atât pentru oameni, cât și pentru animale.  Acești compuși, anti-nutrienții, blochează alte elemente nutritive să intre în organism.

Toate produsele din soia conțin un anumit nivel de toxicitate  iar această toxicitate o întâlnim din ce în ce mai mult și la puii din supermarketuri, pe care românii îi consumă în cantități foarte mari. Lecitina de soia este singurul produs derivat din soia care nu are niciun grad de toxicitate, aceasta fiind unica excepție.

 sursa: http://www.citestecevrei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s